CENA ELEKTRINY, PLYNU pre podnikateľov, firmy, organizácie


Pomáhame podnikateľom a firmám zorientovať sa v cenách elektrickej energie a zemného plynu, ktoré ponúkajú dodávatelia na Slovensku. Porovnávame cenníkové ceny, ktoré sú dostupné na web stránkach všetkých dodávateľov elektriny a plynu na Slovensku.

[mobile-buttons]

Aká je cena elektriny pre firmy

Na našej stránke porovnávame ceny elektriny a plynu. Stlačte tlačidlo Porovnať ceny elektriny ( ak používate mobil, tak tlačidlo je pod týmto článkom), zadajte základné informácie o Vašom ročnom odbere elektrickej energie a porovnajte si ceny od dodávateľov na Slovensku.

Výrez stĺp elektrického napätia.

Zmenou dodávateľa elektrickej energie môžete veľa ušetriť a odporúčame Vám zmeniť dodávateľa vždy vtedy, keď sa Vám to oplatí. Cena elektrickej energie na burzách dlhodobo klesala, pokles však nie je donekonečna. Aktuálne sa niekoľkoročný trend poklesu ceny zastavil, pričom predpokladáme, že nás čaká obdobie, kedy bude burzová cena uzatvorená v cenovom kanáli bez náznaku zrejmého dlhodobého trendu nárastu, alebo poklesu ceny.

Aká je cena plynu pre firmy

Postupujte podobne, ako v prípade elektrickej energie - stlačte tlačidlo pod týmto článkom Porovnať ceny plynu. Cena zemného plynu na energetických burzách je výrazne ovplyvňovaná najmä tažbou plynu z bridlíc, sezónnosťou, počasím, ropou a geopolitickým vývojom.

Rozvody plynu v zemi počas rekonštrukcie.

Všetci dodávatelia plynu na Slovensku ponúkajú dodávku plynu v režime štandardnej kvality a bezpečnosti dodávok. Je preto jedno, kto Vám bude dodávať zemný plyn - dôležité je iba to, za akú cenu Vám bude konkrétny dodávateľ dodávať zemný plyn. Slovenská legislatíva je tak nastavená, že odberateľ plynu (aj elektriny) je perfektne chránený pred dôsledkami insolventnosti dodávateľa - pred jeho neschopnosťou dodávať plyn. Preto bez obáv, vždy keď sa Vám to oplatí, zmeňte dodávateľa zemného plynu.



Možno Vás bude zaujímať
Ako odstúpiť od zmluvy, ako vypovedať zmluvu
Cena elektriny pre domácnosť
Cena plynu pre domácnosť
Spoločný výber dodávateľa elektriny, plynu